Γιατί ΠΡΑΣΙΝΟ ΛΑΔΙ;

  • Η εταιρία ΠΡΑΣΙΝΟ ΛΑΔΙ λειτουργεί επιτυχημένα από το 2011, συλλέγοντας τηγανέλαια που παράγουν οι επαγγελματίες της χώρας, τόσο με τον ιδιόκτητο στόλο αυτοκινήτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όσο και με ένα ευρύ δίκτυο πιστοποιημένων συνεργατών σε όλη την Ελλάδα, με προσωπικό άρτια καταρτισμένο. Τα τηγανέλαια που συλλέγονται, μετά την αρχική τους επεξεργασία στις εγκαταστάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, κατευθύνονται στο εργοστάσιο της Verd στο Βόλο, για την παραγωγή βιοντίζελ. .
  • Η εταιρία ΠΡΑΣΙΝΟ ΛΑΔΙ είναι η μεγαλύτερη και πιο καταξιωμένη εταιρεία συλλογής τηγανελαίων για παραγωγή βιοντίζελ, στην Ελλάδα, συλλέγοντας πάνω από το 50% των ποσοτήτων τηγανελαίων που παράγει η χώρα μας. Πλέον απευθύνεται και στους ιδιώτες, ώστε το λάδι με το οποίο χρησιμοποιείται σε κάθε σπίτι να ανακυκλώνεται σωστά.
    Μόνο από τις δραστηριότητες της εταιρίας, η μείωση του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα είναι περισσότερη από 70.000 τόνους κάθε χρόνο. 
  • Η εταιρία είναι πιστοποιημένη, με την χρήση παγκόσμιων προτύπων για την πιστοποίηση της αειφορίας των τηγανελαίων που χρησιμοποιούνται για τη παραγωγή βιοντίζελ, τα οποία καταγράφουν όλη τη διαδρομή του τηγανελαίου μέχρι το εργοστάσιο. Όπως είναι υποχρεωμένη από την Ελληνική και την Ευρωπαϊκή νομοθεσία. Εξασφαλίζοντας ότι τα τηγανέλαια που συλλέγει απομακρύνονται από τη διατροφική αλυσίδα και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για παραγωγή πράσινου καυσίμου.
  • Η εταιρία είναι συνιδρύτρια της EWABA(European Waste to Advanced Biodiesel Association), του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου στις Βρυξέλλες, συνεισφέροντας με ποικίλους τρόπους στην χάραξη πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Περιβάλλον.

 

custom-preview