Δραστηριότητες

821.jpg

Νέα συνεργασία της Πράσινο Λάδι με την AVIN

Τώρα, μπορείς να ανακυκλώνεις το χρησιμοποιημένο σου οικιακό τηγανέλαιο στους ειδικούς κάδους που θα βρεις σε επιλεγμένα πρατήρια της AVIN.

Κάνε και εσύ από σήμερα μια απλή, αλλά σημαντική κίνηση για το περιβάλλον μας.

Πρατήρια της AVIN στα οποία μπορείς να ανακυκλώσεις το λάδι σου:

ΠΟΤΑΜΟΥ 23 & ΣΟΦ. ΒΕΜΠΟΥ

ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ

Λ. ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 143

ΑΘΗΝΑ

ΦΙΛΟΛΑΟΥ 181-183

ΑΘΗΝΑ

ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 92

ΓΛΥΦΑΔΑ

ΛΕΩΦΩΡΟΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ & ΨΥΧΑΡΗ 2

ΓΑΛΑΤΣΙ

ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 183 & ΤΑΫΓΕΤΟΥ

ΓΛΥΦΑΔΑ

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 63

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Λ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΛΑΜΠΡΑΚΗ 444-446

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΥ 85 & ΣΗΤΕΙΑΣ

ΧΑΛΑΝΔΡΙ

ΘΗΒΩΝ 325

ΑΙΓΑΛΕΩ

822.jpg

Νέα συνεργασία της Πράσινο Λάδι με τα πρατήρια Shell

Τώρα, μπορείς να ανακυκλώνεις το χρησιμοποιημένο σου οικιακό τηγανέλαιο στους ειδικούς κάδους που θα βρεις σε επιλεγμένα πρατήρια Shell.

Κάνε και εσύ από σήμερα μια απλή, αλλά σημαντική κίνηση για το περιβάλλον μας.

Πρατήρια Shell στα οποία μπορείς να ανακυκλώσεις το λάδι σου:

ΛΕΩΦ. ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 523

ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΜΗΘΥΜΝΗΣ 44

ΑΘΗΝΑ

Λ. ΣΥΓΓΡΟΥ 62

ΑΘΗΝΑ

ΛΕΩΦ. ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ 63

ΓΑΛΑΤΣΙ

ΒΑΣ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ 1 & ΕΥΡΥΑΛΗΣ 4

ΓΛΥΦΑΔΑ

Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 141

ΓΛΥΦΑΔΑ

37ο ΧΛΜ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ

ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ

ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 101 & ΑΛΕΞ/ΕΩΣ

ΙΛΙΣΙΑ

ΑΘΗΝΑΣ 43

ΚΑΒΟΥΡΙ

ΛΕΩΦ.ΚΗΦΙΣΙΑΣ 327 & ΔΕΛΤΑ

ΚΗΦΙΣΙΑ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 3

ΜΕΛΙΣΣΙΑ

ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 60 & ΧΑΡ.ΤΡΙΚΟΥΠΗ

Ν. ΕΡΥΘΡΑΙΑ

ΤΑΤΟΙΟΥ 92Α (ΘΕΣΗ ΑΔΑΜΕΣ)

Ν. ΕΡΥΘΡΑΙΑ

ΛΕΩΦ.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 442

Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ 61

Π. ΦΑΛΗΡΟ

ΛΕΩΦ. ΑΜΦΙΘΕΑΣ 46

Π. ΦΑΛΗΡΟ

ΛΕΩΦ. ΛΑΥΡΙΟΥ 143

ΠΑΙΑΝΙΑ

ΠΑΛΑΜΗΔΙΟΥ & ΣΤΕΝΙΜΑΧΟΥ 3

ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΑΘΗΝΩΝ - ΠΕΙΡΑΙΩΣ 75

ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΚΩΝΣΤ/ΛΕΩΣ 14 & ΛΕΥΚΤΡΩΝ

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

ΛΕΩΦ. ΦΛΕΜΙΝΓΚ

ΡΑΦΗΝΑ

ΛΕΩΦ. ΑΘΗΝΩΝ (ΚΑΒΑΛΑΣ) 292

ΧΑΙΔΑΡΙ

ΚΗΦΙΣΙΑΣ 356 & ΠΛΑΤΑΙΩΝ

ΧΑΛΑΝΔΡ

588.jpg

Η συνεργασία μας με το ΕΕΕΕΚ    Ν. Ηρακλείου για τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό Εικονικής Επιχείρησης 2022 ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία. Είμαστε περήφανοι για τους μικρούς μας "επιχειρηματίες"! Απολαύστε το βίντεο της συμμετοχής, πατώντας εδώ

586.jpg

Κάτι "Τόσο Απλό, Τόσο Σημαντικό" έρχεται για το σχολικό έτος 2022-2023 στο 1ο Γυμνάσιο Μάνδρας.
Σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό θα διοργανωθούν ενημερωτικές εκδηλώσεις για την ανακύκλωση τηγανελαίων, σε μια πρότυπη προσπάθεια ευσιαθητοποίησης μιας ολόκληρης πόλης μέσα από το σχολείο της.

587.jpg

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΗΓΑΝΕΛΑΙΩΝ ΜΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΛΑΔΙ

Τα φορτηγά της Πράσινο Λάδι συλλέγουν καθημερινά τηγανέλαιο από επιχειρήσεις εστίασης, σούπερ μαρκετ, σχολεία, νοικοκυριά και άλλα σημεία ενδιαφέροντος. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας εξυπηρετήσουμε:
 Μ'ένα τηλεφώνημα στο 2105722108 (Δευ-Παρ 09:00-17:00)
 Μέσω mail στο [email protected]
 Βρίσκοντας το πιο κοντινό σας σημείο "Πράσινο Λάδι" στον χάρτη της ιστοσελίδας μας https://www.prasinoladi.gr/individuals/want-recycle

576.jpg

ΠΑΡΑΔΙΝΟΜΑΙ
 
 
Είμαι ένα μπουκάλι με τηγανέλαιο. Δε θέλω να χυθώ στο νεροχύτη γιατί τον βουλώνω. Δε θέλω να πάω στη χωματερή γιατί την ρυπαίνω. Θέλω να γίνω κάτι καλύτερο. Παράδωσε με σε ένα σημείο Πράσινο Λάδι ώστε να γίνω βιοντίζελ και να βοηθήσω στη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου κατά 90%. Τόσο απλό, τόσο σημαντικό!
 

577.jpg

Ζητάμε Λίτρα!
 
 
Μένετε στην Αθήνα και δεν ξέρετε τι να κάνετε το λάδι μετά το τηγάνισμα; Συγκεντρώστε 5 λίτρα και εμείς θα τα συλλέξουμε από την πόρτα σας!! Καθαρότερο σπίτι, ελεύθερες αποχετεύσεις, καθαρότερο περιβάλλον.

578.jpg

Καλωσορίζουμε τα ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ στην ανακύκλωση οικιακών τηγανελαίων!

 

Βρείτε το πλησιέστερο συνεργαζόμενο κατάστημα στον χάρτη μας.. 

579.jpg

Μένετε στην ευρύτερη περιοχή του ΣΧΟΙΝΙΑ και δεν γνωρίζετε τι να κάνετε με τα τηγανέλαια του σπιτιού σας;

 

Ο εξωραϊστικός εκπολιτιστικός σύλλογος "ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ" στο Κάτω Σούλι, συμμετέχει στο πρόγραμμα "Τόσο Απλό, Τόσο Σημαντικό" συμβάλλοντας ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος!

580.jpg

Βγάλτε μας το Λάδι!
 
 
Θυμάστε εκείνο το μπουκάλι με τηγανέλαιο, που για να μην το πετάξετε στο νεροχύτη ξεμένει στο ντουλάπι από κάτω; Ε, βγάλτε το λοιπόν! Εμείς είμαστε έτοιμοι να το παραλάβουμε από την πόρτα σας!
Kαλέστε μας στο 2105722108 (Δευ-Παρ 09:00-17:00) ή στείλτε μας μήνυμα.

581.jpg

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ
Το κάρβουνο φεύγει… το βιοντίζελ από απόβλητα έρχεται, ξεκινώντας από το τηγάνι της κουζίνας σου. Μάθε περισσότερα για την ανακύκλωση τηγανελαίου και πως μπορείς να συμβάλεις ενεργά στην προστασία του πλανήτη στο www.prasinoladi.gr
Τόσο απλό, Τόσο σημαντικό!

582.png

Μένεις στο κέντρο της Κηφισιάς και δεν ξέρεις τι να κάνεις το τηγανέλαιο σου; Το house hub συμμετέχει στην ανακύκλωση τηγανελαίων!

583.jpg

Δέκα νέα σημεία ανακύκλωσης οικιακών τηγανελαίων, ερχονται στη Χίο!

585.jpg

05.06.2022 ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Η Ημέρα Περιβάλλοντος αποτελεί παγκόσμια ημέρα που εορτάζεται κάθε έτος στις 5 Ιουνίου, από το 1974 που θεσπίστηκε για πρώτη φορά. Είναι το κύριο όχημα των Ηνωμένων Εθνών για την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης και της δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος.
Στην Πράσινο Λάδι προσπαθούμε κάθε μέρα για ένα πιο καθαρό περιβάλλον με λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.
Ευχαριστούμε θερμά όλο το προσωπικό μας, τους συνεργάτες μας, τα εστιατόρια και τα νοικοκυριά που συμμετέχουν στην προσπάθεια για έναν πιο "πράσινο" πλανήτη!

562.jpg

Νέα συνεργασία με τον Δήμο Νέας Σμύρνης! Βρείτε το κοντινό σας σημείο και ανακυκλώστε το σπιτικό τηγανέλαιο! 

563.jpg

Κάτι σπουδαίο έρχεται.. αν θες να μάθεις περισσότερα, πάτησε εδώ

564.jpg

Η "ΠΡΑΣΙΝΗ" εικονική επιχείρηση ενός Ειδικού Σχολείου.

 

Με μεγάλη μας χαρά συμμετέχουμε στην προσπάθεια που διοργανώνει το ΕΕΕΕΚ Νέου Ηρακλείου σε συνεργασία με την Junior Achievement Greece και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων!

565.jpg

Καλή αρχή στους μικρούς μας επιχειρηματίες!!

 

Ευχαριστούμε θερμά το διδακτικό προσωπικό και τους μαθητές που μας έδωσαν την δυνατότητα να συμμετέχουμε σε κάτι τόσο σπουδαίο! Καλή επιτυχία ΠρασινίΖουμε

551.jpg

Το Πράσινο Λάδι στην ΕΡΤ! Ενημερωνόμαστε για τα oφέλη της ανακύκλωσης τηγανελαίων, τί είναι το βιοντίζελ από τηγανελαια και πως μπορεί το κάθε νοικοκυριό να συμμετέχει εύκολα στη συλλογή τους. Δείτε το σχετικό απόσμασμα εδώ

550.png

Μένετε στην περιοχή της Αθήνας και έχετε 5, 10 ή περισσότερα λίτρα στο σπίτι σας; Ερχόμαστε και τα συλλέγουμε από την πόρτα σας! Eπικοινωνήστε μαζί μας εδώ.

549.jpg

Νέα σημεία Πράσινο Λάδι σε Κρήτη, Ρόδο, Χίο, Σίφνο, Λευκάδα και Κέρκυρα! βρείτε το δικό σας εδώ!

548.jpg

"Ανακύκλωση τηγανέλαιου: Πώς θα γίνεις ο ήρωας της πολυκατοικίας σου"

 

Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιώργος Κυριακόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Πράσινο Λάδι»

545.jpg

Ανοίγουν επιτέλους τα εστιατόρια.
Κλείσε θέση για σένα, τους φίλους σου - και για να ανακυκλώσεις το τηγανέλαιο που κράτησες μετά από τόσα μαγειρέματα στο σπίτι στη διάρκεια της καραντίνας.
Είναι τόσο απλό και τόσο σημαντικό!
Για να βρεις το πλησιέστερο σε εσένα συνεργαζόμενο κατάστημα πάτα εδώ

546.png

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 100% ! ! !

 

Φτάσαμε τα εκατό σημεία Πράσινο Λάδι στη συμπρωτεύουσα και το φωνάζουμε!!! Αναζητήστε το πιο κοντινό σας σημείο στο χάρτη 

539.jpg

Στις 18 Δεκεμβρίου 2019 διοργανώσαμε εκδήλωση με θέμα "ΤΗΓΑΝΕΛΑΙΟ: Η Πράσινη Ενέργεια στα χέρια των Πολιτών" στη Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζοντας τα οφέλη της ανακύκλωσης τηγανέλαιων και την παραγωγή βιοντίζελ από τηγανέλαια. Στην εκδήλώση παρευρέθηκε και μίλησε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστής Χατζηδάκης.

540.png

Νέα σημεία Πράσινο Λάδι σε Δράμα, Ιωάννινα και Άργος! βρείτε το κοντινότερο σε εσάς εδώ!

541.jpg

Νέα συνεργασία με το Δήμο Αγίων Αναργύρων -  Καματερού! Συλλέγουμε τηγανέλαια στον ειδικό κάδο που θα βρούμε στο Δημαρχείο και σε επιλεγμένα σημεία της περιοχής! 

542.jpg

Η παρουσίαση του προγράμματος ανακύκλωσης οικιακού τηγανελαίου στην εκπομπή ECO ΝEWS. Δείτε το σχετικό απόσμασμα εδώ!

543.png

Καλό Πάσχα με υγεία!

544.jpg

Νέα σημεία Πράσινο Λάδι σε Λευκάδα, Ξυλόκαστρο, Κέρκυρα και Χαλκιδική.. Επισκέψιμα χειμώνα - καλοκαίρι! βρείτε το δικό σας σημείο εδώ!

99.jpg

Μαθητές του 1ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Αθηνών, συλλέγουν το τηγανέλαιο που έφεραν από το σπίτι τους σε δοχεία της Πράσινο Λάδι. Η εφαρμογή του προγράμματος RECOIL ξεκίνησε πιλοτικά το 2015 σε περισσότερα από 38 σχολεία του Δήμου Αθηναίων.

94.jpg

16 Ιανουαρίου 2019: Ημερίδα ενημέρωσης των εκπαιδευτικών της Δήμου Ηρωικής πόλης Νάουσας για την ανακύκλωση οικιακού τηγανελαίου. Σε συνεργασία με το ΚΠΕ Νάουσας συμμετείχαν στη δράση την άνοιξη του ίδιου έτους 630 μαθητές από 5 σχολικές μονάδες της περιοχής.

98.jpg

Όλο και περισσότερες σχολικές μονάδες εκδηλώνουν ενδιαφέρον συμμετοχής σε δράσεις της Πράσινο Λάδι, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα ανακύκλωσης και διαχείρισης περιβαλλοντικών πόρων, ενώ αποτελεί πολύ καλή αφορμή για ενασχόληση με ειδικά θέματα σχετιζόμενα με την Τεχνολογία, τη Φυσική και την Χημεία.

97.jpg

11 Μαίου 2015: Ο Δ/νων σύμβουλος της Πράσινο Λάδι, κ. Γιώργος Κυριακόπουλος, κατά την εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος ανακύκλωσης οικιακών τηγανελαίων μέσω σχολικών μονάδων του Δήμου Αθηναίων.

96.jpg

Σεπτέμβριος 2013: Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Greco Festival στο Λαύριο, το προσωπικό της Πράσινο Λάδι ενημερώνει πολίτες και επισκέπτες της περιοχής σχετικά με τα οφέλη της ανακύκλωσης μαγειρικών τηγανελαίων.

95.jpg

Απλά και καθαρά! Με τους νέους κάδους Πράσινο Λάδι, η συλλογή χρησιμοποιημένων οικιακών τηγανελαίων γίνεται ακόμα πιο εύκολα! Βρείτε τους σε επιλεγμένα σημεία Πράσινο Λάδι!